Facebook

Árnyékolók

Jelen aloldalunkon rövidke segítséget szeretnénk nyújtani Önnek, az árnyékoló termékek közötti könnyebb választásban!

Néhány eldöntendő kérdés:

Milyen célra szeretné az árnyékolót?

 • Belátás elleni védelem.
   
 • Fényszűrés
   
 • Hőszigetelés
   
 • Biztonságtechnikai tényező
   
 • Komfortérzet növelés, esztétikai szempontok.
   
 • Ha kizárólag a leskelődő tekintetek elleni védelmet, helyezi előtérbe, a beltéri árnyékolók közül érdemes választani. Ebben az estben nem fektetünk nagy hangsúlyt arra, hogy az árnyékoló komoly hőszigetelési mutatókkal rendelkezzen, illetve nincs szükség arra sem, hogy biztonsági funkciókat töltsön be a kívánt árnyékoló termék.
   
 • Nagyon szereti a nap fényét, és melegét, de vannak körülmények, amikor zavaró a túl sok fény! Tévézés, irodai tevékenység, vagy épp a növények védelmében, elegendő, ha olyan árnyékolót szereltet fel, ami a beáramló fény szűrésére, tompítására szolgál. Szintén a beltéri árnyékolók közül érdemes válogatni.
   
 • Hőszigetelés alatt az árnyékolásban, elsősorban a beáramló hő kint tartását értjük. Ezen a területen a kültéri árnyékolók játsszák a főszerepet, hiszen a hő, az erős fény, a káros uv. sugarak bejutását már a nyílászáró elérése előtt kell megakadályozni.
   
 • Általában egy árnyékolótól nem azt várjuk el, hogy biztonsági berendezésként működjön, de a kültéri árnyékolók között vannak olyan eszközök is melyek alkalmasak e célra. Természetesen mivel ezek erős anyagokból, valamilyen formában akár zárható konstrukcióban készülő árnyékolók, több a már említett funkció betöltésére is alkalmasak.
   
 • Komfortérzetünk, illetve az esztétikai szempontok növelésében nagy szerepet játszanak az árnyékolók. Egy jól megválasztott, az épület külső megjelenésével, vagy a lakás, iroda, belső kialakításával jól összeillő árnyékoló, rendkívüli harmóniát teremthet környezetünkben.
   
 • A kültéri, illetve a belső árnyékolók között egyaránt megtalálhatja az Ön ízléséhez és igényeihez méltó terméket.

 

Beltéri árnyékolók

Textilárnyékolók:

 • Szalagfüggöny Fényszűrésre, és belátás ellen használatos árnyékoló, illetve alkalmasint térelválasztásra is használatos! Mennyezetre, vagy konzolokkal belső homlokzatra szerelt lamellás árnyékoló.
  bővebben
   
 • Roletta Ez az árnyékoló termék, szintén a beáramló fény szűrésére, szabályozására szolgál. Közvetlenül a nyílászáróra, vagy az oldalfalra szerelhető legördülő, textil árnyékoló.
  bővebben
   
 • Sávroló A sávroló a roletták családjába tartozó árnyékoló. Mégis érdemes külön említeni! A használatos textilanyagok különleges „sávos” kialakításából ered- e termék neve. A mai designéhez, kitűnően passzoló árnyékoló, rendkívüli fényszabályozási technikával.
  bővebben
   
 • Pliszé árnyékoló (függöny)  A termék neve az árnyékoló anyag struktúrájából következik, mely egy harmonikázódó, pliszírozott textil. Az ablakszárnyak üvegfelülete előtt elhelyezkedő árnyékoló, kiválóan szabályozza a fénymennyiség bejutását, sokféle alakzatba elkészíthető, használata során bárhol megállítható hatékony árnyékoló.
  bővebben
   
 • Baldachin - télikert árnyékoló  Az árnyékolás egy speciális ágazata, mely a mennyezeti üveg, vagy polikarbonát fedések, belső fényvédelmére szolgáló termék. A kiválasztott UV. szűrő tulajdonsággal ellátott textilek kerülnek, a harmonikázódó (baldachin), vagy rugóerővel, illetve motoros feszítéssel működő árnyékoló szerkezetekbe. Hővédelmi szempontból nem biztos, hogy a legmegfelelőbb árnyékolóról beszélhetünk, hiszen az erős napsugárzás hatására felmelegedő tetőszerkezeten átjutó hőt már nem tudja ez az árnyékoló típus kellően kizárni.
  bővebben

Egyéb beltéri árnyékoló

 • Reluxa  Alumíniumból, vagy trópusi fából készülő, vízszintes lamellázatú árnyékoló, mely általában közvetlenül a nyílászáróra kerül. Az elforgatható, illetve felhúzható lamellákkal, ez az árnyékoló, esztétikus módon szabályozza a napfény bejutását, a helyiség természetes megvilágítását megtartva.
  bővebben

 

Külső árnyékolók

Textilárnyékolók:

 • Napellenző  Teraszok, erkélyek, kerthelyiségek ideális árnyékolója. Szerkezete csuklókaros, bukókaros, nagyobb felületek árnyékolására, ollókaros változatokban készülnek, melyekre sokszoros Uv. szűrő, valamint vízlepergető árnyékoló textil kerül. Esztétikus megjelenésükben, kellemes árnyat adó, komfortérzetünket növelő tulajdonságaik miatt, igen kedvelt árnyékoló termékek.
  bővebben
   
 • Ablaknapellenző, kültéri roló  Kevésbé ismert, de egyre inkább elterjedő, függőleges mozgású textil árnyékoló, mely közvetlenül az ablakra, vagy a külső homlokzatra kerül felszerelésre. Nyitott tengelyű, vagy tokozott, feszítőszálas, vagy sínes megvezetésű árnyékoló szerkezeteket különböztetünk meg. Az árnyékolókba a napellenzőknél említett textil, vagy annak perforált változata, illetve egy speciális fényszűrő hatású un. napháló anyag kerül. 
  bővebben
   
 • Télikert árnyékoló-Pergola árnyékoló  Ez is egy terjedőben lévő szakterület, amely speciális árnyékolást igényel. Mivel ezek a felületek általában csekély dőlésszöggel készülő építmények, az árnyékolók ehhez alkalmazkodva kerülnek kialakításra. Ezek különleges zárt felépítésű, duplakamrás, sínes megvezetésű, motoros, folyamatos textilfeszítéssel bíró árnyékolók. A beépített textileket tekintve, nincs különbség az előzőekben leírt árnyékolókhoz képest.
  bővebben

 

Egyéb kültéri árnyékolók

 • Redőny  A redőnyök a legnépszerűbb árnyékolóink. Megkülönböztetünk, külső tokos, ablakkal együtt beépített, és vakolható tokos típusokat, valamint anyaguk szerint, műanyag, fa, és alumíniumból készülő árnyékolókat. Ezek a termékek nem csak rendkívül jó hőszigetelésük miatt keresett árnyékolók, hanem mert az erősebb anyagból (fa, alumínium) készülő termékek akár biztonsági funkciók ellátására is alkalmasak.
  bővebben
   
 • Zsaluzia,(külső lamellás árnyékoló) Ez az árnyékoló mely kifinomult módon képes ötvözni, a kitűnő hőszigetelést, és a természetes fény bebocsátást. A vízszintesen egymás felett elhelyezkedő, széles (65,80,90 mm) lamellák elforgatásával, kellő mennyiségű, fényt, és frisslevegőt engedhetünk be a helyiségbe, mindezt úgy, hogy közben a nem kívánt hőterhelést kizárjuk. A sínes, vagy acélszálas megvezetés gondoskodik az árnyékolót érő szélterhelés kivédéséről, és a lamellák helyben tartásáról. Az egyik legajánlottabb árnyékolónk.
  bővebben
   
 • Zsalugáter (szárnyas árnyékoló) Ez a fából illetve alumínium profilokból készülő árnyékoló, a mai mediterrán stílusvilággal leginkább harmonizálódó termék. A felhasznált erős anyagok miatt,az árnyékolás mellett, szintén alkalmas bizonyos szintű biztonsági feladatok ellátására is. Az árnyékoló szárnyai lehetnek fix vagy elforgatható lamellázatúak, esetleg spalettajellegű, teli táblás típusok, működésüket tekintve, nyíló szárnyú, oldalra tolható, vagy harmonikaszerű kezelésűe
  bővebben

 

Árnyékolónak nem minősülő, egyéb kültéri termék

 • Szúnyoghálók  E termékcsalád szorosan összefügg az árnyékolástechnikával, hiszen sok olyan árnyékoló van, amivel a szúnyoghálók bizonyos típusai összeépíthetőek. Az árnyékolók felszerelésekor, sokszor felmerül a rovarok elleni védelem is, ilyenkor ajánlunk a nyílászáró, illetve az árnyékoló kialakításához legmegfelelőbb szúnyogháló típusok közül.
  bővebben
   
 • Motorizáció az árnyékolásban  Az árnyékolók nagy többsége elkészíthető motoros kezelésű kivitelben is. Tulajdonképpen az egész szakmára, de különösképp a motorizációra igaz, hogy kizárólag a legkitűnőbb termékeket szabad és kell az árnyékolástechnikában alkalmazni! Véleményünk szerint két termékcsalád alkalmas arra, hogy az árnyékoló berendezéseink, hosszú távú, megbízható működéssel legyenek hasznunkra. Ezek a Német Becker, és a Francia Somfy termékek, melyek már évtizedek óta bizonyítják vezető szerepüket az árnyékolástechnika területén!
  bővebben

                                                                     További árnyékolóink

 

                                                                                                  

megosztás

Zugszol Bt. | 1172 Budapest, Juranics utca 44. | +36-1/256-77-96 |