Facebook

Milyen színű szalagfüggönyt, rolettát, árnyékolót válasszunk?

Vissza a bejegyzésekhez

Összeállításunk talán segítséget nyújthat, az ideális színű árnyékoló megtalálásában. Lássuk tehát, hogy melyik szín, mit jelent és milyen érzéseket, hangulatokat válthat ki:

 

Meleg színárnyalatok:

Sárga: A sárga a nap színe, ezért érthető, hogy miért a melegségre asszociálunk vele kapcsolatban. A sárga szín élénkíti a testet és az elmét is. Segít összpontosítani az egyes szellemi tevékenységek során. Remek választás sötétebb helyiségekbe, mivel fénnyel fogja azt megtölteni. Élettel teli szín révén pozitívan hat lelkünkre is, képes egy kis vidámságot csempészni a mindennapjainkba és mosolyt csal az arcunkra. Közkedveltek a sárga színű árnyékolók, vagy például a sárga-fehér csíkos napellenzők

Narancssárga: A narancssárga egy erőteljes szín, mely a sárga és a piros kombinációjának ez eredménye. Ennek köszönhetően az öröm, a vidámság valamint az erő színeként tartják számon, amely felfrissítő hatása révén mozgásra és aktivitásra ösztönöz. A mozgáson túl, szellemi aktivitásunkat is felpezsdíti ez a szín. Depresszió és levertség ellen nagyon jó fegyver. Az irodákban, dolgozószobákban ideális választás tehát, egy narancssárga roló, reluxa vagy akár szalagfüggöny is.

Piros: A piros az egyik legerőteljesebb szín. Dinamizmussal és az érzékiséggel párosítják, ezen kívül a szerelem és ugyanakkor a háború színének is tartják. Élénkít és stimulál, növeli az étvágyat. Mivel melegségérzetet kelt, így leginkább hűvös helyiségekbe ajánlott ez a szín. Növeli a teljesítőképességet, viszont a túl sok piros szín nyugtalanságot, türelmetlenséget is okozhat, ezért csak kis mennyiségben ajánlott használni. Hálószobába például semmiképp ne válasszunk piros szalagfüggönyt, rolettát vagy piros redőnyt.

Barna: A barna a természet, a föld színe, amely nyugalmat sugároz. Számos árnyalatát használhatjuk otthonunk minden szegletében, amellett, hogy nagyon divatos, igazi melegség érzetet ad az adott helyiségnek. Ez a szín a harmónia megteremtéséhez kiváló. A barna színű roletta, szalagfüggöny különösen erős fénynek kitett helyiségekbe ajánlott, hogy minél jobban tudjuk szűrni a forró nyári napokon a bejövő fényt. Ha mindehhez még barna redőnyt is párosítunk, akkor a szobába bejutó hőséget is tudjuk picit csökkenteni. 

Arany: Az aranyat a jólét, a gazdagság színének tartják. Azon túl, hogy a minimál stílus remek kiegészítő színe, még inspirációs ereje is van, és segít a boldogtalanság és bizonytalanság leküzdésében. Egy aranyszínű spagetti szalagfüggöny bármely szobát egyedivé, elegánssá és exkluzívvá teszi.

Rózsaszín: A rózsaszín igazi vidám, boldog szín. Szabadságot jelképez, és segít a belső béke megteremtésében, jó kedvvel tölt el. Ennek a színnek a használatával csínján kell bánni, mivel úgy tartják: szétszórtságot is okozhat. Sokan választják ezt a színt, lány gyermekük szobájában, akár a roló vagy spagetti szalagfüggöny színének is.

 

Hideg színárnyalatok:

Kék: A kék szín a béke és a nyugalom színe, ezért ezt a színt olyan helyiségekben a legjobb alkalmazni, ahol pihenni kívánunk, mivel ellazulást és megnyugvást eredményez ez a szín. Érdekesség, hogy a kék szín milyen további élettani hatásokat eredményez, például segít a fejfájás csökkentésében és a hatékony fogyókúrát is támogatja. Egy kékszínű reluxa vagy roló még több motivációt adhat testmozgás közben.

Zöld: A zöld egyet jelent a természettel és a harmóniával. Ez a szín megnyugtat és csökkenti a fáradtság érzetet. Kimerültség ellen kiváló, ezért elsősorban olyan helyiségben alkalmazandó, ahol nyugodtságot, békét szeretnénk teremteni. Hálószobákba megfelelő választás egy zöld színű roló, vagy a kerti kiülőben is remek döntés lehet egy zöld napellenző vagy napháló. Ezek az árnyékolók segíthetnek abban, hogy nyugodt környezetben pihenhessünk.

Lila: A lila a misztikum és a titokzatosság jelképe. Igazán inspiráló szín, amely fokozza a koncentrációs képességet. Csökkenti a feszültséget és önbizalmat ad. Egy lila roletta vagy szalagfüggöny remek választás munkahelyi környezetbe, irodákba akár térelválasztónak is. 

Ezüst: Az ezüst a finom elegancia színe. E szín használata magabiztosságot sugall, önállóságra és logikusabb gondolkodásra sarkall.  A legtöbb színnel párosítva extravagáns megjelenést kölcsönözhetünk otthonunknak, így például egy kék szobában egy ezüstszínű szalagfüggöny különleges és egyedi választás lehet. 

megosztás

Zugszol Bt. | 1172 Budapest, Juranics utca 44. | +36-1/256-77-96 |